over W4W

Over WEST4WORK

WEST4WORK ambieert méér samenwerking in West-Vlaanderen: werkgevers, middenveld, onderwijs, beleidsmakers, … schouder aan schouder pakken we de krapte en uitdagingen op onze West-Vlaamse arbeidsmarkt aan. Samen werken in West-Vlaanderen! – daar willen we met WEST4WORK voor gaan!

WEST4WORK werd in 2015 opgestart op initiatief van VDAB, POM West-Vlaanderen en de sociale partners, en wil samen met het ruime netwerk aan arbeidsmarktactoren werk maken van een inclusieve arbeidsmarkt in West-Vlaanderen. 

WEST4WORK organiseert tweejaarlijks een arbeidsmarktcongres. Ruim 3000 deelnemers schreven zich in 20152017 , 2019  en 2021 in voor een of meerdere WEST4WORK-sessies. Aan de hand van diverse workshops, keynotes en arbeidsmarktsymposia informeren en inspireren we zowel werkgevers als middenveld over hoe we sámen de uitdagingen op onze West-Vlaamse arbeidsmarkt kunnen aanpakken.

Daarnaast lanceerde WEST4WORK in februari 2019 het arbeidsmarkt vademecum: een wegwijzer & matchmaker voor intermediaire arbeidsmarktactoren met het oog op slimme samenwerking in West-Vlaanderen. Een beter geïnformeerd arbeidsmarkt middenveld dat bereid is tot samenwerking, betekent ook dat ondernemingen en besturen beter geïnformeerd kunnen worden. Zo krijgen ze meer ondersteuning op maat van hun arbeidsmarktuitdagingen. Op die manier realiseren we meer samenwerking en een optimaler gebruik van de bestaande tewerkstellingsinstrumenten, subsidies en projecten in West-Vlaanderen.

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.