extra info

Lees hier het het laatste nieuws over het WEST4WORK arbeidsmarktcongres en andere inspirerende weetjes over hoe leren kansen kan creëren voor elk talent.

maandag 23 oktober 2023

Inspiratiedag Levenslang Leren

Op dinsdag 12 december 2023 organiseert het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen van 9 tot 16 uur de tweede Inspiratiedag Levenslang Leren in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen.
Lees meer   
dinsdag 3 oktober 2023

FACT 2 maal in de prijzen

FACT, de First Aid Communication Tool, viel onlangs tot 2 keer in de prijzen bij onze Waalse buren. Op het event van FormaForm kreeg FACT de Formas d’Or voor het meest gedigitaliseerde project én kaapte er bovendien ook de publiekprijs weg. FormaForm is een partnerschap tussen Forem, IFAPME en Bruxelles Formation dat zich inzet voor vorming en socio-professionele integratie. Met de Forma’s ‘d Or zetten ze nieuwe opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven in de kijker.
Lees meer   
maandag 11 september 2023

West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren

Het WEST4WORK arbeidsmarktcongres wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met het West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren. Dit initiatief werd in 2021 gelanceerd door de Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, TUA West en Huis van het Leren vzw.
Lees meer   
donderdag 14 september 2023

POM investeert via UPSKILL ruim 7 miljoen euro in opleidingsuitrusting

Op donderdag 14 september vond het slotevent van het EFRO project UPSKILL plaats in Bluebridge Oostende. Met dit slotevent blikken we terug op de vele realisaties die het project heeft bereikt.
Lees meer   
donderdag 11 mei 2023

Vlaams Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen lanceert haar nieuwe website

In mei van dit jaar lanceerde het Vlaams Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen haar portaalwebsite Levenslang Leren. De website verzamelt heel wat verhalen, getuigenissen, cijfers en informatie over leren in Vlaanderen.
Lees meer   
maandag 25 september 2023

Levenslang leren - op zoek naar een ander narratief (whitepaper Randstad)

In België heerst een negatief beeld over levenslang leren. Veel commentatoren zijn van mening dat ons land ter zake slecht scoort en onvoldoende voorbereid is op de toekomst. Een nieuwe studie van Randstad Research bij 2000 mensen nuanceert dit: levenslang leren is een realiteit in de samenleving, vooral op de werkvloer.
Lees meer   
dinsdag 5 september 2023

Opleidingstegoed nu nog transparanter

De Vlaamse overheid voorziet een aantal incentives om deelname aan levenslang leren te stimuleren. Zo hebben werknemers uit de privésector onder bepaalde voorwaarden recht op opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet. Sinds begin september kan je je persoonlijke opleidingstegoed raadplegen via 'Mijn Burgerprofiel'.
Lees meer   
maandag 5 juni 2023

Het opleidingskompas wijst je de weg

Op 5 juni 2023 lanceerde het departement Onderwijs & Vorming de website opleidingskompas.be. Dit instrument moet volwassenen wegwijs maken in het onderwijsaanbod en zo levenslang leren stimuleren.
Lees meer   

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.