12u00 - 13u00   |   15u15 - 16u00

Innovatiemarkt

Op onze innovatiemarkt ontdek en beleef je toepassingen en technologieën die levenslang leren versterken. Experten binnen het WEST4WORK-netwerk staan klaar voor jou met hun demo’s en innovaties!

Je kan de innovatiemarkt vrij bezoeken tussen 12.00u. & 13.00u. en tussen 15.15u. & 16.00u.

Je kan ook een geleid bezoek brengen aan een selectie van enkele demo’s. Hoe? Schrijf je in voor één van de namiddagsessies (om 13.00u. of om 14.15u.). Elke namiddagsessie heeft een thema waardoor aansluiten bij jouw interessegebied heel eenvoudig is.

Taalboost | Technologie voor taalrijkere werkvloeren

Taalboost is een unieke dienstverlening van emino voor bedrijven en organisaties die taalbarrières op de werkvloer ervaren. Uniek is de combinatie van innovatieve technologie en coaching. Aan de hand van slimme oortjes, die automatisch meer dan 40 talen vertalen, kan iemand efficiënter een taal leren beheersen. Er wordt bij deze trajecten steeds vertrokken vanuit de concrete nood van de organisatie. Dit vertaalt zich o.a. in het verbeteren van de veiligheid, beter begrijpen van instructies en opdrachten, een vlottere samenwerking onder collega’s, en versterken van de (informele) dynamiek op de werkvloer. 

lees meer

FACT | Praktische app voor communicatie op de werkvloer

De mobiele applicatie ‘First Aid Communication Tool’ kan ingezet worden om de taal van de werkplek onder de knie te krijgen. De app combineert beelden met geschreven taal en uitspraak en vertaalt (offline) tussen 11 talen. Naast een uitgebreid pakket basiswoordenschat bevat FACT ook woorden gelinkt aan specifieke sectoren zoals land- en tuinbouw, metaalsector, horeca, voeding en schoonmaak. De tool kan ook ingezet worden om te communiceren op de werkvloer.

lees meer

Taalheld Special | Gamend spreekvaardigheid in een andere taal versterken

Taalheld Special is een aangepaste versie van de Taalheld-applicatie, een educatieve taal-app om gebruikers meer spreekvaardig te maken in een andere taal. De Special-versie werd ontwikkeld in samenspraak met onderzoekers van Howest (Project Lift) en is volledig naar het werkveld gericht. In Taalheld Special krijgen spelers op een gamende manier spreekopdrachten in diverse situaties en omgevingen voorgesteld om hun spreekdurf te verbeteren (bv. simulaties als office manager, ziekenhuisreceptionist, salesomgeving, ...). De app is ook ideaal voor woordenschatverwerving en om deze belangrijke hard skill in het werkveld te trainen.

lees meer

Rhinox VR | Veilig werken op hoogte met Virtual Reality

Het leren van nieuwe vaardigheden verloopt niet altijd even soepel en kan zelfs risico's met zich meebrengen. De competenties om veilig te werken op hoogte zijn cruciaal binnen verschillende sectoren om je werk goed en zelfzeker te kunnen uitoefenen. VR biedt een veilige manier om deze vaardigheden aan te leren in een interactieve omgeving. Ontdek tijdens de Rhinox VR demo "Veilig werken op Hoogte" de toekomst van veiligheidstraining. De applicatie leert je hoe je veilig op hoogte kan werken, en belicht de kracht van VR om veiligheidsvaardigheden op een boeiende, toegankelijke en levensechte manier te leren.

lees meer

OneBonsai VR | Virtual Reality safety training

OneBonsai maakt kant-en-klare Virtual Reality-oplossingen om medewerkers beter te trainen op een innovatieve en veilige manier. De VR-producten simuleren gevaarlijke situaties zonder enig risico. Tijdens de demonstratie worden Virtual Reality trainingen getoond om te leren hoe je moet reageren in geval van brand. Daarnaast zijn er ook VR-trainingen die focussen op het creëren van een (cyber)veilige werkomgeving of aanleren hoe je een 3de graad brandwonde moet verzorgen.

lees meer

Soulmade VR | leertransfer van veiligheidsvaardigheden verhogen met Virtual Reality

Soulmade maakt toegankelijke XR oplossingen voor organisaties. Om een veilige en effectieve opleiding voor preventieadviseurs te creëren, werd beroep gedaan op Virtual Reality. In de demonstratie van deze VR opleiding moet je op zoek gaan naar tal van risicovolle en onveilige situaties op de werkvloer. Daarnaast speel je een virtueel rollenspel waarbij je onveilig gedrag aankaart bij een collega. Zo vormt deze opleiding een mooi tweeluik waarin de trainee zowel hard als soft skill vaardigheden oefent omtrent het thema veiligheid op de werkvloer.

lees meer

Fun in a box | Levenslang leren Toolbox

De Levenslang Leren toolbox bevat 4 micro learning games die het accent leggen op verschillende aspecten van permanent leren. De toolbox geeft een arsenaal aan middelen om de leercultuur te verbeteren in je organisatie. De micro learning game ‘Florada’ is een leuke, competitieve game die gaat over groei. Je leert het onderscheid te maken tussen een statische of fixed mindset versus een groeimindset. Onderweg leer je ook meer over je eigen mindset en krijg je strategieën om naar een groeimindset te evolueren. Van uiterst belang in dit spel: snelheid, maar zeker ook: fun!

lees meer

DialogueTrainer | Online simulaties met virtuele trainingsacteurs

DialogueTrainer biedt online training aan de hand van simulaties met virtuele acteurs. Professionals kunnen ervaring opdoen door ervaringsgericht online leren aan de hand van gesprekken in bv. customer service, maar ook patiëntcontact, samenwerken en leiding geven. In de demo word je als deelnemer meegenomen in een simulatie training. Je ervaart een lastig gesprek en moet keuzes maken, waarvan je direct het effect ziet. Daarnaast tonen we je ook de editor, waarin we de simulaties voortdurend bouwen en doorontwikkelen.

lees meer

Welfare leerplatform | Versterken van vaardigheden sociaal ondernemen

Het WELFARE project stimuleert en versterkt bewustzijn, mindset en vaardigheden op vlak van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Via het WELFARE training platform wordt een volledig uitgewerkt curriculum met acht inhoudelijke modules vrij beschikbaar gesteld. Het richt zich tot studenten hoger onderwijs, onderzoekers, docenten en professionals, met een focus op de sociale sector. Het door Erasmus+ gefinancierde Welfare platform wordt gelanceerd in januari 2024, maar op dit arbeidsmarktcongres kan je alvast in preview het digitaal platform ontdekken!

lees meer

Dé Groen-app | Ondersteuningsplatform kwetsbare doelgroepen, voor meer dan alleen groen

Dé Groen-app ondersteunt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks in hun werk in het groenonderhoud. Via de app wordt zeer eenvoudig duidelijk gemaakt welke taken er moeten gebeuren en kan berichtenverkeer van en naar de medewerkers plaatsvinden. Bovendien wordt Artificiële Intelligentie ingezet om vast te stellen of de juiste 'kwaliteit’ van een taak behaald is. Zo leert de medewerker om steeds zelfstandiger te werken en kwaliteit en productiviteit in balans te brengen. Samen met Stichting Lezen en Schrijven wordt de app ook ingezet om medewerkers te helpen met ongeletterdheid of analfabetisme.

lees meer

LightGuide | Training optimaliseren via slimme assistieve Augmented Reality

LightGuide is een Augmented Reality-oplossing die projectietechnologie combineert met 3D-camera’s en sensoren om digitale werkinstructies interactief te presenteren. De innovatieve aanpak wordt wereldwijd gebruikt als permanente ondersteuning of om training te versnellen, zowel in de reguliere als de sociale economie. Ervaar tijdens de demo hoe je met LightGuide de ontwikkeling van je medewerkers ondersteunt.

lees meer

TEO-leerkoffers | Interactieve leerkoffers pneumatica en elektriciteit

De TEO-leerkoffers zijn een zelfsturend systeem om op eigen tempo, én aan de hand van concrete praktijkoefeningen, technische vaardigheden aan te leren. Bij de leerkoffers  elektriciteit en pneumatica gaat het over modules zoals basis elektriciteit, sensoren en stuurkringen. Zo kan je al doende leren op een gepersonaliseerde en interactieve manier!

lees meer

Mobiele unit industrie | Industriële beroepen en opleidingen in de kijker

Industriële beroepen zijn de grootste groep van knelpuntberoepen in Vlaanderen. De nieuwe 'promo unit' van VDAB is een volledig mobiele infolocatie die de baan op trekt om mensen met jobambities in de industriesector te informeren over de mogelijkheden die VDAB biedt in de zoektocht naar (industrie)werk, opleidingen en loopbaandenken. Je kan in de unit kennismaken met verschillende beroepen en technieken uit de industrie. De unit is uitgerust met o.a. een lassimulator, een spuitsimulator, een CNC-simulator en een 3D-printer. Tijdens de demonstratie worden de las- en verfspuitsimulator verder toegelicht en kan je ook zelf een oefening uitvoeren aan de hand van VR.

lees meer

Deze website maakt gebruik van functionele en statistische cookies, gebaseerd op anonieme gegevens. We respecteren jouw privacy.